"fotografie is voor mij niet alleen zien maar ook voelen. ik fotografeer met mijn hart"

Hoi, Ik ben Hiltsje. De fotograaf :) Maar dat had je vast al in de gaten. In het gekke jaar 2020 ben ik officieel begonnen als fotograaf en schreef ik me in bij de KvK. Sindsdien heb ik al veel toffe shoots mogen doen met leuke klanten, collega-fotografen en de mooiste dieren. Voor mij is elk dier mooi, of hij nou een poot of een oog mist, klein of groot is, lange manen of korte manen heeft. Het maakt allemaal niet uit. Het is mijn taak om deze prachtige dieren op hun mooist vast te leggen en dat doe ik met veel liefde en gevoel.

Ik heb een opleiding in Dierverzorging/management en Communicatie & Multimedia Design afgerond. Ik vind het leuk dat ik nu beide opleidingen eigenlijk combineer in mijn fotografie. Voor mij is dat de best of both worlds.

"dit is wat ik

het liefste doe."

Het heeft even geduurd voordat ik er achter kwam dat dit is wat ik het liefste doe. Als ik terugkijk op de jaren voor ik begon met fotografie, dan waren de ingrediënten er wel. Maar pas in 2018 kwam het bij elkaar en zag ik "het perfecte plaatje" voor me: dieren fotograferen in de natuur. En met name de band tussen mens en dier.

In de jaren hiervoor was ik ook al een beetje met fotografie bezig. Ik had vroeger een digitale compactcamera en kreeg complimenten voor de foto's die ik maakte. Zelfs tijdens mijn HBO opleiding kwam het nog naar voren. Maar ik had eigenlijk geen idee wat ik deed. Ik deed alles op gevoel.

Totdat het televisieprogramma "Het perfecte plaatje" op televisie verscheen. Ik zag hoeveel er mogelijk was en al snel kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera. De automatische stand sloeg ik over, ik ging meteen all-in. Zo leerde ik mezelf aan welke instellingen ik het beste kon gebruiken. Ik heb dus nooit een opleiding gevolgd in fotografie, en eerlijk gezegd ben ik daar blij om. Met de kennis en ervaring die ik sindsdien heb opgedaan weet ik natuurlijk wel wat ik doe, maar nog steeds gebruik ik voornamelijk mijn gevoel bij het maken van een foto. En in mijn ogen is dat één van de belangrijkste ingrediënten.

"midden in de natuur, met een camera in mijn hand en dieren om mij heen. dat is mijn happy place."

In 2020 had ik voor het eerst een publicatie in een magazine. En niet zomaar één, nee, de november/december editie van Zoom.nl. En het artikel heet "De magische connectie tussen mens en dier." Helemaal mijn ding, dus extra trots!

funfacts

Dit jaar ben ik 30 jaar geworden.

Ik woon samen met mijn twee katten Elke en Mo.

Ik heb zelf geen hond of paard maar ik zou wel graag een hond willen.

Mijn lievelingseten is sushi.

Ik kan stiekem geen dag zonder koffie, tenzij ik ziek ben.

Ondanks dat ik niet zonder koffie kan, ben ik wel een heel rustig persoon ;)

Ik wil heel graag een keer naar IJsland en Zweeds lapland om te fotograferen.

Ik hou ook heel erg van snowboarden in Oostenrijk en Frankrijk. Maar helaas doe ik dat niet zo vaak meer.

Ik hou niet van bananen.